Ons verhaal

Volt in Zuid-Limburg

Volt Europa werd in mei 2019 opgericht door jonge Europeanen in Londen die teleurgesteld waren in de Brexit-uitslag. Niet lang daarna werd een lokale Volt-partij in Maastricht opgericht. In eerste instantie werd die vooral gedragen door internationale studenten, expats en grenswerkers. De voertaal binnen de partij wisselde per dag. Soms Engels, soms Nederlands, Limburgs of Duits - en die diversiteit is gebleven!

Inmiddels is Volt Maastricht uitgegroeid tot Volt Zuid-Limburg: Een dynamische, diverse en energieke partij van ongeveer driehonderd vrijwilligers. Bijna wekelijks trekken we op met onze Volt-partijen aan de andere kant van de grens. Samen met Volt Aachen, Volt Düren en Volt Liège blijven we streven voor échte Euregionale politiek. Lokaal én Europees: Dat is het Europa van de 21ste eeuw.

Maastricht europe

Zuid-Limburg: Het kloppend hart van Europa

Maastricht is een dynamische stad die Europa ademt. We zijn het verbindend knooppunt van de Euregio met inwoners uit alle hoeken van de wereld tegen de achtergrond van het glooiende heuvelland en historische stadsgezicht dat ons herinnert hoe uniek ‘eus Mestreech’ is. Niet alleen onze geschiedenis is Europees. Ook onze toekomst is ‘Made in Europe’.

Volt wil er zijn voor alle Maastrichtenaren, ongeacht hun moedertaal, afkomst, oriëntatie of levensstijl. Voor de meeste Maastrichtenaren zijn de uitdagingen van onze stad glashelder. Of het nu gaat om betaalbare woningen, betere ov-verbindingen met de rest van Nederland en Europa of het versterken van onze unieke cultuursector: Maastricht is toe aan een radicaal nieuwe visie op de toekomst. Een moderne visie die over grenzen heen durft te kijken. Naar Parkstad, naar de Randstad, naar Luik, Aken en de rest van Europa. Maastrichtenaren zijn klaar om naar de stad van morgen te kijken, maar is de oude politiek daar klaar voor?